Tämän talven matkakohteena oli Balkanin alue ja sen maista Kroatia, Bosnia-Herzegovina ja Montenegro. Matkanjärjestänä oli Tss-travel. Hinta-laatusuhde oli edelleen kohdallaan, kuten aikaisemmillakin matkoilla. Suuremmalla rahalla voisi ehkä saada jotain enemmän, mutta en voi valittaa tästäkään kattauksesta.
Viikon kierros kulki liki Adrianmeren rantaa. Lentokone laskeutui Dubrovnikin kentälle. Ensimmäisen aamun näkymät olivat tällaiset. Ei moittinut näkymiä matkakaverini Hannukaan.
Dubrovnik sijaitsee Kroatian eteläkärjessä. Kaupunginhistoria on pitkä ja monivaiheinen. Kuten Välimeren rannoilla ja saarilla muuallakin, on myös Dubrovnikilla ollut aikojen kuluessa useitakin valtaajia, hävittäjiä, asujia ja rakentajia. Halutessasi voit aukoa tekstin sisältämiä linkkejä ja tutustua kohteisiin yksityiskohtaisemmin. Dubrovnik on UNESCOn maailmanperintökohde.
Kesäkaudella eli varsinaiseen turistiaikaan kaupunki täyttyy kadunvarsiravintoloista ja -myymälöistä. Kadut tulvivat turisteja. Helmikuussa on hiljaista, mikä on tutkijan ja kuvaajan kannalta ihan hyvä.
Katolinen kirkko hallitsee uskonelämää. Viikon kierros päättyy takaisin Dubrovnikiin. Palataan silloin takaisin aiheeeen.
Hannu tähyilee kohti Italian rannikkoa. Korona-viruksen leviäminen oli kaikilla ajatuksissa. Tiettävästi tauti ei ollut vielä rantautunut Dalmatiaan.
Kevättä rinnassa. Puluja eli kesykyyhkyjä tapaa lähes kaikkialla maailmassa.
Linnut ovat minulle mieluisia kuvattavia. Bussi-tournee ei vain ole oikea tapa harrastaa luontokuvausta. Jotain kuitenkin.
Rannikkomatkalla kohti pohjoista koukkasimme Peljesacin niemimaalla sijaitsevaan Stonin pikkukaupunkiin. Kaupungissa on kuivattu merisuolaa patoamalla merivettä tarkoitusta varten tehtyihin altaisiin. Tämä tuotanto on ollut siinä määrin arvokasta ja uhattua toimintaa, että sen suojaksi on rakennetu aikoinaan 5,5 km:n pituinen Kiinan muuria muistuttava rakennelma.
Suola kerättiin kiskoilla kulkeneisiin vaunuihin.
Tömäkkää tavaraa, väitti Hannu.
Muurilla voi myös kisailla. Saas nähdä, kuinka tämän syksyn tapahtuman käy.
Run, run!
Seuraavana aamuna vuorossa oli Trogir, kreikalaisten jo 200 eaa perustama satamakaupunki.
menossa olusille vai
musiikkitapahtumaan? Hienosti lauloi tämä kvartetti ja hyvä oli akustiikka heidän esiintymispaikassan.
Trogirin muurin ulkopuolelta
Näin hulmuaa Kroatian lippu.
Ja kevätmieli lisääntyy.
Kamerlengon linnoitus
Split on Split-Dalmatian maakunnan pääkaupunki Kroatiassa. Se on muodostunut Diocletianuksen palatsin ympärille.
Rooman keisari Diocletianus rakennutti palatsin 300-luvulla eläkekämpäkseen.
Nämä vain ovat niin upeita vihreine köynnöksineen ja muine yksityiskohtineen. Tällaiset puolihölkkää tehdyt läpijuoksut ovat liian pikaisia vierailuja kunnon tutustumiseen.
Muurin ulkopuolelta löytyi tori ja sen monet herkut.
Kun vauhti on verissä, niin tilaisuutta ei voi ohittaa.
Merirosvojen Omis, Cetina-joen suulla. Moni väittää näitä rantamaisemia maailman kauneimmiksi. Tiedä noista sijoituksista, mutta upeita ovat niin asutut kuin asumattomatkin seudut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti