torstai 23. tammikuuta 2014

Immilänjoki

Pakkasta (-20°C), valoa, varjoisia paikkoja, koskikaroja, joutsenia, saukon jäljet ja taidemaalari, näihin kaikkiin törmäsin tämänpäiväisellä retkelläni. Immilänjoki yhdistää Ruuhijärven ja Sylvöjärven, on pituudeltaan vain parisen kilometriä ja sijaitsee Immilän kylässä seitsemän kilometriä Nastolasta pohjoiseen. Ei ole joki pitkä, mutta kaunis se on ja sen vähäiseltä varrelta löytyy kesät talvet kuvattavaa.

Immilän koskissa on jauhettu viljaa jo keskiajalla, mutta vanhin kirjallinen tieto myllyistä on vasta vuodelta 1548. Ensimmäinen saha rakennettiin koskeen 1760-luvulla, tähän aikaan mäellä oli jo asutusta sekä kievari. 1800-luvulla asutus alkoi lisääntyä ja Immilään muodostuikin monipuolinen käsityöläis- ja myllärikylä. (Wikipedia)


Kylmä on tehnyt tehtävänsä. Kosken rannat ja kivet ovat saaneet paksun jääkuoren, joka koko ajan vaan vahvistuu. Takana vanhan myllyn kivijalkaa.


Sitkeä sissi, taidemaalari Lauri Tervo, ei pakkasta pelkää. Häneen olen törmännyt aiemmin Kukkasjoella. Käypä galleriassa http://www.lauritervo.com/.


Energiankulutus on valtaisaa; syödään tai huilataan, muuta ei voi nyt puuhailla.


Yläjuoksun aarteita
Näkymä alajuoksulta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti