perjantai 6. joulukuuta 2013

Matkalla Unkarissa 26.11.-3.12.

Unkari, tuo monet historian vaiheet ja valloittajat kokenut maa, osoittautui vierailun ja varmaan useammankin arvoiseksi matkakohteeksi. Viikossa ei paljoa ehdi, mutta jotain kuitenkin. Kaikki palveluammattilaiset, metrolipunmyyjästä hotellin vastaanottohenkilöön, puhuvat englantia vähintäänkin sen verran, että toimeen tullaan. Suhtautuminen turistiin on välitöntä ja ystävällistä. Liikenne toimii, ruoka on hyvää ja paikat siistejä. Eipä näy katukuvassa enää miehitysaika, mitä nyt lähiöt ovat kuin Lasnamäessä.
Nyt on nähty hätäisesti niin Buda kuin Pest sekä Egerin kaupunki 140 km Budapestistä koiliseen. Pitkä ja vaiheikas historia on jättänyt jälkensä niin kulttuurimonumentteihin, arkkitehtuuriin kuin kansaankin. Jos ovat suomalaiset sekarotuista porukkaa, niin epäilen unkarilaistenkin olevan, niin monennäköistä sakkia eteen käveli.

Vapaudensilta takana kylpylähotelli Gellert
 Tonava, Euroopan toiseksi pisin joki, halkaisee kaupungin Budaksi ja Pestiksi. Kaupunki on yhdistetty vuonna 1873 Budapestiksi. Tässä apuna toimii kahdeksan komeata siltaa.

Ketjusilta takana länsirantaa ja Pestin komeita rakennuksia

Moneen kertaan hävitetty ja rakennettu kuninkaanlinna
Ooppera

Vapaudensilta päivänvalossa

Vanha kauppahalli


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti