sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Hiiripöllöä etsimässä

Sumuisen harmaana sunnuntaina ajattelin etsiä hiiripöllön, josta olin kuullut. Hiiripöllöt ovat olleet tänä syksynä tavallista runsaslukuisampina muuttomatkoillaan. Täällä Päijät-Hämeessä niitä on nähty erityisesti. Auto vei Orimattilan Kuivannolle ja sen avarille peltoaukeille. Näkyvyys oli aika vähissä. Iso-arvoa sai laittaa aika suurelle. Lähikuvat ovatkin siksi aika rakeisia.


Ei näkynyt pöllöjä, mutta varis kuitenkin oli särvintään etsimässä. Pyörin seudun maisemissa aikani ja jatkoin Kotteron kautta Säyhteelle.


Säyhtee on ihme paikka. Ei reissua, ettei sieltä löytäisi jotain mielenkiintoista. Tänään törmäsin valkoposkihanhiin.


Immilän myllyn moneen kertaan kuvatut maisemat saivat harmaana päivänätähän kuvaan mustavalkokohtelun, kuten jo yläkuvan variskin.


Vettä oli runsaanpuoleisesti. Viimeyönäkin heräsin sateenropinaan. Tällä paikalla on aikoinaan ollut kai useampikin mylly sekä sahalaitos. KALASTUS KIELLETTY- kyltti kertonee joen arvokalakannasta.Immilänjoen yläniska on ollut suosikkikohteeni jo muutaman vuoden, yleensä kuitenkin talviaikaan. Tällä paikalla olen kuvannut ensimmäisen saukkoni. Jossain jokipenkassa ne nytkin varmaan lymyävät. Hiljaista oli, ei näkynyt vielä edes joessa talvehtivia joutsenia.


Tässä vielä sumuinen Ruuhijärvi, josta Immilänjoki saa alkunsa. Kello oli jo n. 13 ja lämpöasteita 2,5.


1 kommentti: