torstai 10. lokakuuta 2013

Tikkametsä

Birdlifen lintumiehet ovat pitäneet kait jo vuosia talvista lintujenruokintapaikkaa Nastolan Alvo- ja Pikku-kukkasjärven yhdistävän Kukkasjoen pohjoisrannan metsikössä. Löysin sinne tieni viime talvena minäkin. Metsä on sekametsää, pääasiassa aika tiukkaa  kuusikkoa. Seassa seisoo paljon pökkelöitä, jotka sitten ovatkin koloja täynnä. Koloja löytyy myös elävistä jättiläismäisistä haavosita. Voisi olettaa metsästä löytyvän liito-oravia. Lintumiehillä on havaintoja kaikista suomalaisista tikoista.  Itse kuvasin mennä talvena käpy- ja harmaapäätikan sekä palokärjen. Syömässä käyvät myös kaikki etelän tiaiset sekä puukiipijä.


Kukkasjoki
 Tein tänään retken Tikkametsään. Lintujen ruokintaa ei ole vielä aloitettu. Itse vein hieman auringonkukan siemeniä ja pähkinärouhetta. Metsä oli hiljainen ja joki virtasi syksyisenä ja runsasvetisenä. Kahden tunnin vierailulla näin ainoastaan yhden talitiaisen ja kuulin jostain kauempaa käpytikan ja närhen ääntelyä. Tuntui ihmeelliseltä verrattuna talviseen vilskeeseen.

Aiemmin syksyllä löysin sudulta hyvän suppilovahveromättään. Sato oli uusiutunut ja keräsin puolitoista kiloa näitä syksyn herkkuja.
Talvella uskon lintuelon palaavan. Perästä kuuluu.

1 kommentti:

  1. Olipa kerran Jussi, jolla oli pussi. Pussissa ei ollut kitara vaan pokkarikamera. Eräänä päivänä Australian mantereella Jussi näki Åbo-originaalin. Siitä kimmokken sai. Ajoi raittia ylös ja alas, vaan pokkari hidastetöyssyissä kohdentanut ei. Tämä Jussia lannistanut ei, luottokorttinsa internettiin vei. Tilasi kaukomailta teleskooppiobjektiivin ja laittoi Canonin siihen kiinni. On tämä yhtä huumaa oravia ja lintuja kun zoomaa. 'Kohta matka uusi!', Jussi vierestä huusi.

    VastaaPoista