maanantai 28. lokakuuta 2013

Linnut Konneveden mökkireissulta

Nyt olen saanut  kuvatuksi närhen sinisen siipipeilin . Sehän se on ollut tavoitteena jo pitemmän aikaa. Samalla onnistuin tavoittamaan joukon muitakin lintuja.

Viikko 43 meni mökillä Konneveden rannalla. Ohjelmassa oli viimeiset syystyöt, oheen mahtui retkeilyä sekä valokuvausta. Lintuja houkutellakseni laitoin pihalle muutaman ruokintapaikan ja kuvausta varten virittelin kuistille suojan naamioverkosta. Sen kätköstä onnistuinkin jonkun lintukuvan nappaamaan.
Närhi on erittäin varovainen lintu. Kameranlinssi  ei saanut hievahtaakaan, muuten närhi häipyi ja rääkyi varoitusäänen kaverilleen mennessään. Nälkä ja ahneus kuitenkin pakottivat  sen apajille aina uudestaan. Tällaisesta lähikuvasta pääsee näkemään, miten upean värikäs lintu on.
Tässä se sininen siipipeili on. Mielestäni kannatti olla kärsivällinen ja nähdä vaivaa. Seuraavaksi yritän parantaa kuvan tarkkuutta. Sanottakoon, että koko viikon oli enempi tai vähenpi tuhnuista ja hämärää keliä.
Ilmeisesti syksyn viimeiset joutsenet. Tämä pari asusteli rantamaisemissa koko kesän. Kyseessä oli varmaan pesimättömät edelliskesäiset poikaset. Viikonlopulla niitä ei enää näkynyt.
Kun laitoin saavuttuani maanantaina eväät tarjolle, tuli paikalle välittömästi tali- ja sinitiaiset. Parin päivän kuluttua saapui punatulkkupari ja loppuviikolla punatulkkuja oli jo useita.
Perjantaina talipötkö houkutteli paikalle harmaapäätikan. Olin mökille ajellessani n.7 kilometrin päässä nähnyt yhden ja mielessäni toivoin myös sen  saapuvan kuvattavaksi. Joskus toiveet vaan toteutuvat. Enpä ole nähnyt koskaan aiemmin tätä tikkaa näin läheltä. Miksi etsiä eksoottisia lintuja ulkomailta?
Koska lintu on näin hieno, saakoon se blogiini myös toisen kuvan.
Kauppareissulla totesin koskikarojen muuton alkaneen. Tämä yksilö sukelteli Siikakoskella, jossa niitä asustelee talvisin muutama kymmen.

Kaikenkaikkiaan olen enemmän kuin tyytyväinen viikon kuvauksiin. Lisäksi kameran ohi lenteli ainakin parvi pyrstö- ja hömötiaisia, muutama korppi, harakka, telkkä sekä käpytikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti